Annons

Annons

Blåbärssnurror med smörkräm i långpanna

Åh, så mycket gott man kan fylla sina vetebullar med! Här har vi valt en len smörkräm, syrlig citron och friska blåbär. Varför inte ställa fram långpannebullarna och låt gästerna själva bryta av sin bit?

Dela
(154)

Blåbärsbullar i långpanna

Bryt av en bit eller två och njut av nygräddade blåbärsbullar. Foto: Pontus Ferneman

Recept blåbärsbullar 
i långpanna

20 st

1 sats grunddeg 
(se recept nedan)

Fyllning
200 g smör, mjukt
1½ dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
1 msk pressad citronsaft
ca 150 g blåbär, 
frysta otinade
1 msk majsstärkelse

Annons

Pensling & garnering
ägg
pärlsocker
ev florsocker

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Gör en sats grunddeg enl separat recept.

2. Fyllning: Rör samman smör, florsocker, vanilj och citron.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Dela degen på mitten. Kavla ut varje del till ca 30×40 cm. Bred på fyllningen. Blanda bären med majsstärkelse. Fördela dem på hälften av varje degplatta (på längden). Vik över andra hälften. Skär i tio remsor och skär sedan ett snitt in i varje remsa.

4. Snurra samman remsorna till knutar. Lägg dem i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk, 30–40 min.

5. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen, ca 25 min.

6. Garnera ev med pudrat florsocker före servering.

Grunddeg

Värm 4 dl mjölk till knappt 37°. Smula ner ¾ pkt jäst (37,5 g) i en degbunke. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt 1 dl strösocker, 1 ägg och ½ tsk stött kardemumma. Tillsätt ca 12 dl
 vetemjöl. Klicka i 150 g mjukt smör. Arbeta degen smidig och blank. Tillsätt ½ tsk salt och arbeta degen ytterligare någon min. Låt jäsa under bakduk, ca 40 min.

 

Läs mer:

Testa våra underbara blåbärsgrottor



 

Läs mer om:

Dela
(154)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…