Annons

Annons

Blåbärsbullar med citronfyllning recept

Bulla upp med läckra kardemummabullar som fylls med blåbär och citron, de som inte blir uppätna direkt kan du lägga i frysen och sedan ta fram vid behov!

Dela
(1)

Blåbärsbullar med citron

Läckra blåbärsknyten med pärlsocker på toppen. Foto: Pontus Ferneman

Recept blåbärsbullar med citronfyllning

30 st
1 pkt jäst (50 g)
3 dl mjölk, rumstemp
1 ägg
1 dl strösocker
½ tsk stött kardemumma
10½–11½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
175 g smör, mjukt
½–1 tsk salt

Annons

Fyllning
75 g smör
175 g färskost, t ex philadelphia
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1½ msk majsstärkelse
rivet skal av 1 citron
1 tsk pressad citronsaft
ca 2½ dl blåbär, gärna frysta

Pensling & garnering
ägg
pärlsocker

Ugn 225°

 

Så här bakar du blåbärsbullar

1. Smula ner jästen i en skål och lös upp i mjölken. Tillsätt ägg, socker och kardemumma.

2. Blanda de mesta av mjölet med bakpulvret. Tillsätt det i jästblandningen. Klicka i smöret. Arbeta degen smidig och blank. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare någon min. Låt jäsa under bakduk, 30–40 min.

3.  Fyllning: Vispa smör och färskost luftigt. Tillsätt florsockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt vanilj, majsstärkelse och citron mot slutet. Ställ in i kylen.

4. Kavla ut degen till en rektangel à 40×48 cm. Skär ut 30 kvadrater à 8×8 cm. Lägg en klick fyllning och några blåbär på varje ruta. Nyp samman till knyten. Lägg dem i pappersformar på plåtar och låt jäsa under bakduk, ca 1 tim.

5. Pensla knytena med lätt uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen, 8–10 min.

 

Läs mer: Blombullar med hallon och mandelmassa

Blombullar med hallon och mandelmassa


Läs mer om:

Dela
(1)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…