Annons

Annons

Ljuvlig björnbärspaj med mandelkräm

Ljuvlig paj med björnbär och mandelkräm. Servera gärna en klick vispgrädde till.

Dela
(116)

Björnbärspaj med mandelkräm

En underbar paj med svarta björnbär. Passa på när det är säsong! Bild: Anders Norrsell

Recept björnbärspaj med mandelkräm

100 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 äggula

Fyllning
250 g mandelmassa, riven
50 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
150–200 g björnbär
30 g mandelspån

Annons

Garnering
florsocker

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Dela smöret i kuber. Arbeta ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och kör tills det bildas en deg. Blir det för torrt, tillsätt ca 1 msk kallt vatten.

2. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Låt pajskalet vila svalt ca 30 min.

3. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 min.

4. Fyllning: Blanda mandelmassa, smör och vaniljsocker. Vänd ner ägget, blanda ordentligt.

5. Fördela björnbären i det förgräddade pajskalet. Klicka och bred mandelkrämen över bären. Strö över mandelspån.

6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker vid servering.

 

Läs mer:

Cheesecake med bär

Björnbärskaka

Bärbakelser 



 

Läs mer om:

Dela
(116)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…