Annons

Annons

Krämig biff Stroganoff

Härlig smak av pepparrot 
har den här fina grytan 
som du gör på lövbiff eller utskuren biff. Laga och njut!

Dela
(192)

Biff Stroganoff

En klick crème fraiche smaksatt med senap blir gott till köttgrytan. Foto: Erik Karlsson

Recept krämig köttgryta med lövbiff

4 port

500 g utskuren biff el lövbiff
1 gul lök
2 msk smör
salt och peppar
1 msk vetemjöl
¾ dl tomatpuré
2 tsk fransk senap
3 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
ev strösocker

Annons

Extra sås
2 dl crème fraiche
2 tsk fransk senap

Servering
kokt ris el pressad potatis

 

Gör så här

1. Skär köttet i strimlor, ca 5 cm långa. Skala och hacka löken. Stek den mjuk i 1 msk smör 
i stekpanna. Ta upp.

2. Öka värmen och bryn köttet hastigt i resten av smöret. Minska värmen och tillsätt löken. Krydda med salt och peppar och pudra över mjölet. Rör om.

3. Tillsätt tomatpuré, senap, crème fraiche och pepparrot. Låt puttra 5–7 min. Smaka av med lite strösocker och ev mer salt och peppar.

4.  Extra sås: Rör ihop crème fraiche och senap och bjud i en skål bredvid. Servera med kokt ris eller pressad potatis.

 

Läs mer:

Klassisk biff Stroganoff med svamp

Klassisk biff Stroganoff.



 

Läs mer om:

Dela
(192)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…