Annons

Annons

Klassisk biff Rydberg

Gör vardagsmiddagen till något extra, utan att lägga ner alltför mycket tid! Biff Rydberg smakar 
i all sin enkelhet 
restauranggott och passar utmärkt att laga till en person!

Dela
(34)

Biff Rydberg

Snabb och lättlagad rätt med oxfilé och potatis. Foto: Pontus Ferneman

Recept biff Rydberg för en

1 port

200 g fast potatis
smör till stekning
1 liten gul lök, hackad
125 g oxfilé
salt och peppar

Servering
hackad persilja
1 äggula

 

Gör så här

1. Skala och skär potatisen i tärningar. Stek dem gyllene i smör. Känn med en sticka att potatisen är färdig. Lägg på hushållspapper att rinna av.

Annons

2. Stek löken mjuk och gyllene.

3. Skär köttet i tärningar, ca 2×2 cm. Stek dem hastigt på hög värme så att de får fin färg.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Servering: Lägg upp potatis, lök och kött på en tallrik. Salta och peppra. Garnera med persilja och servera med äggulan i en egen liten skål.

Tips! Använd frysta potatistärningar om det ska gå riktigt snabbt. Bara att steka direkt från frysen.

 

Läs mer:

Mer singelmat – lövbiffsrulader med gräddsås



 

Läs mer om:

Dela
(34)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…