Annons

Annons

Bakad potatis med lyxig laxfyllning

Vem kan väl 
motstå en rykande het bakpotatis med mumsig fyllning? 
Vi bjuder på krämig laxfyllning med rom som sedan toppas med sparris och citron – åh, så gott!

Dela
(52)

Bakad potatis med laxfyllning

Med färdig hollandaisesås rör du ihop fyllningen på ett kick! Foto: Pontus Ferneman

Recept bakpotatis med lax, rom och sparris

4 port

4 bakpotatisar
1 klick smör
salt

Fyllning
200 g varmrökt laxfilé
2 dl frysta gröna ärter
1 burk röd stenbitsrom, 80 g
skal av ½ citron
2–21/2 dl färdig hollandaisesås
salt och citronpeppar

Annons

Servering
1 knippe grön sparris
salladsblad
½ citron
4 skivor kallrökt lax
dillkvist

Ugn 225°

Gör så här

1. Skrubba potatisarna och lägg dem i en ugnsform. Skär med en vass kniv ett kryss i potatisarna. Baka dem i ugn ca 1 tim, tills de känns helt mjuka, prova med sticka (baktiden kan variera beroende på potatisens storlek).

2. Fyllning: Ta bort skinnet av den varmrökta laxen och dela laxen i mindre bitar. Förväll ärterna hastigt i lättsaltat vatten. Blanda ner ärter, lax, rom och citronskal i hollandaisesåsen. Smaka av med salt och citronpeppar.

3.  Servering: Förväll sparrisen. Tryck upp inkråmet i potatisen med fingrarna. Mosa med en gaffel ner en smörklick och lite salt i potatisen.Fyll potatisen med laxröran.

4. Dekorera med salladsblad, sparris, citron, kallrökt lax och dill.

 

Läs mer:

Bakad potatis med läcker lax

Bakad potatis med krämig räkröra

Bakad potatis med tonfisk



 

Läs mer om:

Dela
(52)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…