Annons

Annons

Bakad potatis med ost & bacon

Bacon, ost och lök – så gott som fyllning i bakad potatis! En riktigt läcker och prisvärd vardagsrätt som är lätt att laga.

Dela
(101)

Ostgratinerad bakpotatis

Bakad potatis med härlig fyllning av ost och bacon – en ny favorit. Foto: Pontus Ferneman

Recept ostgratinerad bakpotatis med bacon

4 port

4 bakpotatisar

Fyllning
1 gul lök
140 g bacon i tärningar
4 ägg
1 dl crème fraiche
1½ dl riven ost + 2 msk till 
gratinering
2 krm salt
svartpeppar

Annons

Servering
färska örter, t ex rosmarin, 
timjan el persilja
sallad
tomater

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Tvätta och baka potatisarna 
i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Känn med sticka att de är klara. Låt svalna.

2. Skär av ett lock på varje potatis. Gröp försiktigt ur innehållet med en sked. Väggen på potatisarna kan vara ca 1 cm tjock. Lägg inkråmet åt sidan (se tips nedan).

3.  Fyllning: Hacka löken. Stek bacontärningarna gyllene och lite knapriga på medelvärme. Tillsätt löken och låt fräsa med mot slutet.

4. Vispa ägg, crème fraiche, ost, salt och lite peppar.

5. Fördela baconet i potatisarna och häll på äggsmeten. Strö på lite ost och sätt in i ugnen.

6. Baka potatisarna ca 20 min mitt i ugnen, tills äggsmeten stelnat och osten blivit härligt gyllene.

7.  Servering: Garnera med lite färska örter. Servera potatisarna med sallad och tomater.

Tips! Ta tillvara potatisens inkråm och gör ett gott tillbehör till kött, kyckling eller fisk. Lägg det urgröpta från potatisen i en smord form. Mosa till det en aning med en gaffel. Strö på lite salt och nymald peppar. Hyvla över 3–4 skivor smör. Tillaga 
i 225° i ca 10 min.

Läs mer:

Bakad potatis med räkor

Bakad potatis med räkor



 

Läs mer om:

Dela
(101)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…