Annons

Annons

Baconlindade färsbiffar med gräddsås

Ingenting går upp mot en saftig biff inlindad i bacon och toppad med tomat. Bacon ger extra smak och fin sälta som passar väldigt väl till en mild gräddsås.

Dela
(960)

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Baconlindad färsbiff

Gratinerade färsbiffar med bacon är precis lika goda som de ser ut! Foto: Anders Norrsell

Recept baconlindade färsbiffar

4 port
500 g köttfärs
1/2 dl ströbröd
¾ dl vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad persilja
140 g baconskivor
2 tomater
1 dl riven smakrik ost
kryddgrönt till garnering

Annons

Serveringsförslag
ris
gräddsås (se recept nedan)

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Låt ströbröd svälla ca 5 min 
i vattnet i en bunke. Blanda ner färs, ägg, kryddor och persilja.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Forma 8 bulliga biffar. Linda en baconskiva runt varje biff.

3. Skiva tomaterna. Placera 
biffarna i en smord eldfast form, lägg på tomatskivor och strö över riven ost. Gratinera strax under ugnens mitt 25–28 min. Garnera med lite kryddgrönt. Servera biffarna med ris och gräddsås.

 

Gräddsås

1 1/2 msk smör
1 1/2–2 msk vetemjöl
2 dl sky + vatten
1/2 kalvbuljongtärning
11/2–2 dl vispgrädde
ev 1/2 tsk collorit soja
salt, vitpeppar

Gör så här

1. Gräddsås: Smält smöret till såsen. Vispa ner mjölet, späd med sky och vatten och tillsätt smulad buljongtärning. Koka upp under omrörning.

2. Rör ner grädden och låt såsen koka samman på svag värme. Färga ev med collorit soja och smaka av med salt och peppar.

 

Tips på serveringsfat och praktisk ugnsform

Vackert serveringsfat från Sthål som tål maskindisk. Läs mer och köp här.

Serveringsfat Sthål

Servera ris eller andra tillbehör i en fin djup tallrik från Sthål. Läs mer och köp här.

Sthål djup tallrik

Snygg och praktisk ugnsform från Gerbera i cremevit färg. Läs mer och köp här.

Cremevit ugnsform från Gerbera

 

Läs mer:

Baconlindade färsbiffar med sherrysås

Baconlindade järpar med klyftpotatis

Tacobaconbollar



 

Läs mer om:

Dela
(960)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…