Annons

Annons

Mormors äppelpaj med hemlagad vaniljvisp

Inget slår en klassisk äppelpaj med hemlagad vaniljvisp. Extra 
bonus dock med kaneldoppade äppelskivor och hackade nötter i smuldegen!

Dela
(0)

Äppelpaj med nötter

Hemlagad vaniljvisp till äppelpajen gör fikat extra smarrigt! Foto: Pontus Ferneman

Recept smulpaj med äpple och vaniljvisp

4–6 port

Smuldeg
125 g smör, kallt
3 dl vetemjöl
1 dl ljust muscovado
rörsocker
ca 75 g nötter, grovt 
hackade

Fyllning
ca 4 äpplen
1 msk strösocker
1 tsk mald kanel

Annons

Ugn 200°

Gör så här:

1.  Smuldeg: Tärna smöret och blanda snabbt med resten av ingredienserna till en smulig deg.

2. Fyllning: Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i en smord form. Blanda socker och kanel. Strö det på klyftorna och skaka formen så att det kommer ner bland äpplena.

3. Fördela smuldegen ovanpå. Grädda i mitten av ugnen, 25–30 min.

 

Hemlagad 
vaniljvisp

4 port
2 äggulor
2 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
2½ dl vispgrädde

Gör så här

1. Vispa gulor, florsocker och vanilj poröst.

2. Tillsätt grädden och vispa tills den blir lagom tjock.

 

Läs mer:

Knäckig äppelpaj med kardemumma

Äppelpaj med mandelsmulor

Kolaäppelpaj med havresmul



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…