Annons

Annons

Lyxiga ägghalvor med lax och räkor

Garnera ägghalvorna med lax, sparris och räkor så blir de äggstra fina på påskbuffén!

Dela
(0)

Ägg med lax och sparris

Ägg hör påsken till och med lax och räkor blir det ett lyxigt inslag på buffén. Foto: Anders Norrsell

Recept ägghalvor med lax och räkor

8 st

8 ägg
8 gröna sparrisar
50 g skivad kallrökt lax
1 dl majonnäs
16 skalade räkor
½ citron, skalet
svartpeppar

 

Gör så här

1. Koka upp vatten och lägg äggen i det kokande vattnet. Låt koka 8 min. Lägg äggen i kallt vatten några min. Skala och dela äggen mitt itu.

Annons

2. Skär sparrisarna i ca 4 cm långa bitar så att toppen och lite av 
stjälken kommer med. Koka sparrisen några min i lättsaltat vatten. Häll av.

3. Strimla laxen och rulla ihop till små rullar. Lägg dem på 8 av ägghalvorna. Lägg en sparrisknopp bredvid.

4. Klicka majonnäs på resterande 8 ägghalvor. Toppa med två räkor och lite strimlat citronskal på varje ägghalva.

5. Lägg upp ägghalvorna på ett fat och vrid lite nymald svartpeppar över.

 

Läs mer:

Fyllda ägghalvor med räkor och rom

Fyllda ägghalvor med räkor och rom



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…