Annons

Annons

Rapport från en svettig loppishelg

Dela
(0)

Har du också märkt, att om du blir bjuden till en riktigt stor fest så kan du ge dig på att en annan rolig fest äger rum exakt samma kväll? Ungefär så kändes det i helgen för oss loppistokiga. Bara på vägen mellan Gårdstångarondellen och den norra rondellen i Höör kunde jag räkna till fyra skyltar om loppisar i Stångby, Gudmuntorp, Södra Rörum och Sätofta.

Annons

Det gick helt enkelt inte att besöka alla utan att klona sig. Första loppisstoppet för helgen blev faktiskt på en femte plats, Nya Torg i Höör, där det är fritt fram att ställa upp sitt bord den första lördagsförmiddagen i månaden. Därefter svängde vi ner till Erikshjälpen, som liksom Röda Korset driver en fast second hand-butik i Höör. Tredje stoppet skedde på söndagen på den trånga och våffelosande byaloppisen i Södra Rörum.

Målet för helgen var att hitta möbler och tavlor till huset i skogen. Som vanligt blev det inte som jag tänkt mig – det blev bättre!

Nya Torg är ett prima ställe att fynda kläder, leksaker och typiska tjejgrejer som handväskor och billiga smycken:

 

För alla kläder till Isa och mig gav vi sammanlagt 170 kr, för örhängena (lägg märke till de 80-talsfräcka, rosa) 10 kr.

Dessutom ville jag testa hur många böcker jag snabbt kunde få ihop av en och samma författare. Jag vet inte om jag gjorde det lätt för mig när jag valde Maria Lang. Sex stycken böcker av en produktion på ungefär 47 böcker är väl ändå godkänt?

Mina favoritfynd från Södra Rörum är två tavlor – söta bilden av flickan med blomman ögonljus och en färglitografi av Bengt Landin. Jag gav 50 kr för båda och, efter att ha surfat runt lite på avslutade nätauktioner, tror jag faktiskt att jag gjort en rätt god affär! Litografin bör vara värd det tiodubbla.

Mina tio bästa tips för hur man fyndar på loppis fick återanvändning i måndags, när min gamla arbetsplats Trelleborgs Allehanda publicerade tipsen från Hemmets Veckotidning nr 19 här.

Efter den här svettiga helgen kan jag lägga till ett tips: Hyr gärna släp i förväg. Två karmstolar från Ikea för totalt 250 kr släpade jag ut från Erikshjälpen. Det var inte helt lätt att stuva in dem i fiaten.

AV MARIA SVEMARK


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…