Annons

Annons

Rapport från en baklucka

Dela
(0)

Bakluckeloppis - loppis när det är som bäst! Jenny Klemmensen och dottern Eia, 6 år, hade gjort en storrensning hemma.

För några år sedan hade ingen hört talas om fenomenet bakluckeloppis. Nu poppar de upp som svampar ur jorden, eller såhär års kanske snarare som maskrosor ur gräsmattan. 

På annandag påsk var det bakluckeloppis i Kyrkheddinge, i söndags i Veberöd. Ungefär 30 familjer hade vårrensat hemma och det fanns gott om chans att göra fynd. Mina bästa: röda stövlar (50 kr), prickig klänning (10 kr, kompispris) och en färglitografi av Malmö-konstnären Fabian Lundqvist (50 kr, värde cirka 300 kr), som jag ska ge bort till en kille som samlar (på allt, inte bara Fabian Lundqvist-konst).
 
Jag hade ju läst min kollega Veronicas blogginlägg om olika loppisförsäljar-typer (se här) och kunde  inte låta bli att fnissa lite i smyg – för visst fanns de även i Veberöd i söndags! Veronica nämnde bland annat att många säljare är ” för uppspelta/pratglada för att ens ta en klunk kaffe förrän sent på eftermiddagen”.

Jag gissar att det är i den kategorin som Veronica skulle placera Stina Olsson från Vomb och hennes syster Carin Larsson från Lund. Eftersom jag var minst lika uppspelt/pratglad som systrarna hade vi en riktigt trevlig stund ihop vid deras baklucka. Medan jag djupdök i samlingarna hann vi avhandla allt ifrån landsbygdsturism till gemensamma bekanta. Men jag glömde helt bort att fråga Stina vad hon egentligen menade med att hon, citat, ”haft mycket roligt i sina dar”, i örhängena som jag köpte. Nåja…

Annons

Jag är väldigt nöjd med mina fynd. Även försäljarna verkade belåtna. Systrarna och min mammakompis Jenny Klemmensen, som nästan gav bort prickklänningen till mig, hade sålt för strax över 500 kronor på lite mer än en timme.

På lördag 21 april kl 10-13 är det bakluckeloppis på marknadsplatsen i Sjöbo. Den ”bakluckan” lockar cirka 120 försäljare och brukar vara ruskigt bra, framför allt för oss som gärna köper begagnat till barnen.

AV MARIA SVEMARK

Glada systrarna (fr v) Stina Olsson och Carin Larsson.

Livet på landet kräver röda stövlar. Fynd för 50 kr.

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…