Annons

Annons

Rabarberrutor i långpanna med kanel

Rabarberrutor med förförisk kanelsmak som bakas i långpanna. Servera som kaka eller dessert med vaniljvisp.

Dela
(163)

Kaneldoftande rabarberrutor i långpanna

ca 30 st
200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2 dl mjölk

Fyllning & topping
350 g rabarber
1/2 dl strösocker
2 msk kanel
1 dl mandelspån
1 dl pärlsocker

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten, varva med smör och mjölk. Häll smeten i en smord el bakpappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Släta till ytan.

2. Fyllning & topping: Skala rabarbern (späda stjälkar behöver inte skalas). Dela den i ett par cm långa bitar. Blanda rabarber, socker och kanel i en skål. Fördela rabarbern över smeten och strö över mandelspån och pärlsocker.

3. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.Tag ut, låt svalna och skär upp i rutor.

 

Läs mer

Kardemummakaka med rabarber

Ljuvlig rabarbercheesecake

Mazariner med rabarber

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 



 

Läs mer om:

Dela
(163)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…