Annons

Annons

Prylarna du bör passa på att sälja just nu

Känns plånboken tunn så här i januari? Passa på att tömma förrådet och göra dig av med prylar du inte längre använder. Vi listar några saker som det är extra stor efterfrågan på just nu.

Dela
(0)

prylar-att-salja-januari

För den som orkar rensa bland sina överflödiga prylar finns det pengar att tjäna.

60 % av svenskarna anser att de har för mycket saker hemma. Det visar en undersökning som företaget Yougov har gjort på uppdrag av Tradera, skriver DN.se. I snitt har vi så mycket som fem flyttkartonger med onödiga prylar till ett snittvärde av hela 15 000 kronor.

Annons

Januari är som bekant en tuff månad rent ekonomiskt. Men för den som orkar ta tag i saken och sälja vidare sina begagnade prylar finns det alltså lite pengar att tjäna.

Gilla Hemmets på Facebook

– Tänk säsong när du säljer dina prylar, säger Sofia Hagelin, som är presschef på Tradera till DN.se.

Att du tar snygga bilder som tydligt visar vad det är du säljer är också otroligt viktigt, tipsar hon. Och den som vill maxa spridningen av sin annons rekommenderar Sofia att använda sig av sociala medier.

5 saker du med fördel kan sälja vidare just nu:

1. Handskar

Tänk på! Säljer du ett par exklusiva handskar är det ett stort plus om du har kvittot kvar.

2. Längskidor och alpin utrustning

Längd- och slalomskidor är det som går allra bäst på Tradera i januari. Har du skidor som står och dammar i ett garage eller på en vind är det alltså en god idé att leta fram dem.

3. Snöskotrar

Kanske inte den vanligaste prylen att ha hemma. Men har du det och du inte använder den borde du plocka fram den  och lägga ut en annons. Just snöskotrar ligger nämligen trea på Traderas topplista i januari.

4. Hockeyutrustning och skidskor

Söker du på skridskor på Tradera får du 440 träffar, på Blocket 2200. Just nu är det verkligen högsäsong för alla typer av vintersportsutrustning och kläder.

5. Almanackor och kurslitteratur

Vårterminen står för dörren och begagnad kurslitteratur är hårdvaluta.

 

Läs mer:

Läsarnas 13 bästa spartips

Petra är en mästare på gratisprylar

10 enkla sätt att spara pengar

 

Text: Åsa Österling

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…