Annons

Annons

Primörpaj för finsmakare

Dela
(0)

Sparrispaj

Värm den eventuellt lite inför serveringen om du har gräddat pajen i förväg.

Sparris- & ostpaj

4-6 port

Pajdeg

3 dl vetemjöl

100 g smör

2–3 msk kallt vatten

Fyllning

250 g grön sparris

2 dl riven lagrad ost

Annons

Äggstanning

3 ägg

3 dl grädde

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

Garnering

sparrisknoppar

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen i matberedare eller för hand. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Nagga degen med gaffel och låt stå kallt ca 20 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Ansa och skär sparrisen i cm-stora bitar men behåll delen med knoppen lite större. Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och koka 1 min. Låt rinna av ordentligt.

3. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen.

4. Fördela osten i pajskalet och sparrisbitarna ovanpå, spara knopparna till garnering. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

5. Garnera pajen med sparrisknopparna.

Av Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…