Annons

Annons

Premiär för Deckarbloggen!

Dela
(0)

På dagarna är hon biträdande reportagechef på Hemmets Veckotidning – på kvällarna och helgerna försjunker hon i spännande mordgåtor…. Möt vår nya Deckarbloggare Pernilla Björnör Hydén.

Mord och mysterier… Har du för lite spänning i ditt eget liv?

Annons

– Inte alls – jag har ju två tonårssöner. Men lite mord i tv och böcker hjälper ju till ytterligare! Eftersom jag alltid, så länge jag kan minnas nästan, älskat mysterier, mord och hemskheter så har jag så klart funderat på vad det kan bero på. Hoppas få en massa utrymme att diskutera saken ytterligare i min deckarblogg, så klart! Men jag tror det handlar om att lära känna människans mörkaste skrymslen och vrår, fast i en soffas varma trygghet.

Blir det aldrig för läskigt?

– Haha – just ordet FÖR är fel i det här sammanhanget… Det är en stor konst att skrämma upp en läsare, det kräver förmåga att verkligen engagera. Om jag INTE blir ett dugg skrämd eller skakad av en deckare så är den mindre lyckad.

Vilka är dina favoritförfattare?

En för mig ny författare är Jussi Adler-Olsen (Bra böcker och Storyside). När jag upptäckte hans hjälte, den dråplige Carl Mörck på Avdelning Q sträckläste jag tre böcker på ett par dagar! Humorn är fantastisk, persongalleriet underbart och spännande. Annorlunda, rappt och med finurliga historier.

Andra favoriter är Håkan Nesser för att han är en oerhört rutinerad berättare och (nästan) aldrig sviktar, och Belinda Bauer (Modernista) som skriver väldigt annorlunda deckare.

Just nu håller jag på med en gammal hederlig Maria Lang-bok och tänkte återkomma till henne i min blogg. Vad var det som gjorde att jag inte kunde slita mig från hennes böcker utan hellre låg gömd i ruffen på pappas båt om somrarna som tonåring? Håller hon än? (JA, det gör hon!)

Vilken spänningsserie är bäst på teve just nu?

Anklagad, som går på svt1 just nu är bra. Jag har bara sett del 1 än så länge, Tracie’s story, och det handlar om just hur ett brott gått till. Vilka är människorna bakom, vad tänkte de och varför handlade de som de gjorde? Denna Tracie är dessutom spelad av Boromir från Sagan om ringen, alltså skådisen Sean Bean. Två roller, två vitt skilda personligheter kan man väl säga..? Finns på svt-play för den som vill komma ikapp!

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?

Jag kommer att skriva om mord och härliga ruskigheter – i böcker, tv-serier och på film och på ljudböcker (älskar ljudböcker!). Och säkert förmedla en hel del reflektioner man gör när man läser. Om varför det är spännande med mord. Varför kommissarier älskar opera, kaffe och whiskey, svenska deckare är så älskade utomlands eller om mordhistorier är bättre på sommaren eller vintern. Allt nödvändigt och onödigt som har med mord att göra, alltså! (Men bara de som är på låtsas.)

Läs Pernillas blogg!

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…