Annons

Annons

Lyxig potatissallad med kallrökt lax

Kallrökt lax är gott i en sallad ihop med färskpotatis, lättkokta grönsaker och senapsdressing. Sommargott för lata dagar!

Dela
(0)

Potatissallad med kallrökt lax

Prova vår matiga sallad med läcker lax och ljuv sparris! Foto: Anders Norrsell

Recept lyxig lax- & 
potatissallad

4 port

900 g färskpotatis el delikatesspotatis
2 msk olivolja
flingsalt
3 msk grovhackad dill
1 knippe grön sparris
150 g haricots verts
1 knippe rädisor
½ rödlök
½ gurka
1 dl småbladig sallad
3 kokta kalla ägg
400 g kallrökt skivad lax

Annons

Dressing
3 msk skånsk senap
½ dl äppelcidervinäger
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rapsolja
2 msk finhackad dill

Ugn 225°

Gör så här

1. Tvätta och halvera potatisen. Placera potatisen i en bakpappersklädd långpanna. Häll olivolja över och blanda om. Strö över flingsalt.

2. Stek potatisen strax under ugnens mitt i 25–30 min, eller tills den är mjuk. Blanda ner dillen i potatisen.

3. Bryt av nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3 min. Spola i kallt vatten. Dela i mindre bitar. Ansa bönorna och koka i 1 min. Spola av i kallt vatten. Låt rinna av och dela på mitten.

4. Skölj och ansa rädisorna. Koka dem i lättsaltat vatten i 30 sek, spola av i kallt vatten. Halvera eller kvarta dem. Skala och skiva löken. Dela gurkan i mindre bitar. Skölj salladen. Skala och halvera äggen.

5. Dressing: Blanda senap och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt rapsoljan och smaka av igen. Tillsätt dill.

6. Blanda alla ingredienser utom lax och ägg till salladen. Fördela på ett stort fat. Snurra samman laxskivorna och placera ut dem på fatet. Placera ut ägghalvorna och ringla dressingen över. Servera resterande dressing som tillbehör.

 

Läs mer:

Lyxig laxtallrik

Gravad lax med krämig potatissallad

Läckert smörrebröd med lax


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…