Annons

Annons

Plantera i korg och kruka!

Det finns inget härligare än att välkomna vårblommorna och plantera årets första utomhuskruka. Köp penséer, tusenskönor och förgätmigej! Blanda dem med stabila perenner som murgröna, alunrot och plättar i luften!

Dela
(0)

5
Visa bildspel

/
Plantera vårblommor
Plantera vårblommor
Plantera vårblommor
Plantera vårblommor
...
Visa mer

Härliga långlivade krukor får du om du blandar ettåriga säsongsblommor med fleråriga växter. Några bra basväxter är tex murgröna och alunrot. Plantera tillsammans med penséer och vårens första lökar, tex pärlhyacinter och minipåskliljor. När lökväxterna gjort sitt byter man ut dem mot tex tusenskönor och förgätmigej. När de har blommat över planterar man dem i rabatten och fyller ut deras tomrum med tex blomsterbasilika och minipetunia osv.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Vill du göra krukorna ännu vackrare? Pynta dem med grenar som går i vårens tecken! Videkissar, sirliga björkkvistar och röd korallkornell är tre bra exempel. Det är dessutom fint att täcka jorden med plattmossa eller kuddmossa.

 

 

3 säkra kort för vårkrukan

 

1. Tusensköna, Bellis perennis

Flerårig ört som blommar tidigt i kruka och rabatt. Trivs i full sol.

 

2. Förgätmigej, Myosotis scorpioides

Flerårig ört, blommar under senvåren, gärna i halvskuggiga lägen. Sprider sig gärna. Den vanligaste färgen är himmelsblå, men finns även i vita och rosa nyanser.

 

3. Ranunkler, Ranunculus

Ranunculus betyder liten groda, vilket syftar på att växten trivs på fuktiga växtplatser. Det finns många ranunkler som är perenna, men den som vi främst använder i vårkrukorna är en odlad variant med massor av täta kronblad.

 

Läs mer

Video: Expertens favorithortensia 

Årets perenn utsedd

Inred med årets trendväxt 

Välkomna våren i korg & kruka 

 

Text: Britt Mari Granath

Arr: Helena Stengbom

Foto: Anna Jeppsson, Floradania


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…