Annons

Annons

Piffa biffen!

Dela
(0)

kantarelltoppade biffar

Servera gärna biffarna med rostade rotfrukter.

Kantarelltoppade biffar

4 port

2 skivor vitt bröd

1 dl standardmjölk

½ gul lök

500 g blandfärs

1 ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 + 2 msk smör

300 g kantareller

Annons

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

3 msk finhackad persilja

2 msk färskost, t.ex. philadelphia

1 äggula

1 dl riven lagrad ost

Ugn 200º

 

Gör så här

1. Skär bort kanterna på brödet. Smula ner brödskivorna i en bunke. Tillsätt mjölk, låt svälla ca 5 min.

2. Finhacka löken, vänd ner i färsen tillsammans med ägg, salt och peppar. Forma 8 biffar. Stek biffarna ca 3 min på varje sida i 2 msk smör. Lägg biffarna i en smord ugnsform.

3. Ansa kantarellerna och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs svampen i 2 msk smör tills all vätska kokat in. Tillsätt lök, vitlök och persilja.

4. Blanda färskost, äggula och riven ost, rör ner i svampblandningen. Fördela röran på biffarna och gratinera mitt i ugnen 12–15 min. Se upp så svampen inte bränns.

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…