Annons

Annons

Peter Jihde lämnar TV4 – för konkurrenten

Programledaren Peter Jihde lämnar TV4 och "Nyhetsmorgon" efter 18 år. I vår börjar han på konkurrenten MTG. "Tilde fick veta det i dag. Vi grät en skvätt båda två", säger han till Aftonbladet.

Dela
(264)

Efter 18 år på TV4 har Peter Jihde blivit ett av kanalens mest kända ansikten och en populär programledare för bland annat ”Nyhetsmorgon”. Men från och med i vår heter hans nya arbetsgivare MTG, där bland annat TV3 ingår. Det avslöjar han för Aftonbladet.

Annons

– Det är lite som ”Gudfadern”. Jag fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, säger han till tidningen.

Peter Jihde. Bild: IBL Bildbyrå

Samtidigt erkänner han att det blir svårt att lämna TV4 och att han fortfarande tycker väldigt mycket om kanalen.

– Det var emotionellt svårt att lämna något som man gillar så jädra mycket, och framförallt ”Nyhetsmorgon” som är det roligaste jag har fått jobba med under de här herrans alla åren. Men man ska gå när festen är som roligast, Och det är svårt att tacka nej när man får en sådan här möjlighet, säger han.

Peter Jihde om att lämna TV4: ”Blir sorgligt”

Att inte längre jobba tillsammans med Tilde de Paula Eby, som länge varit hans parhäst i ”Nyhetsmorgon” blir en av de tuffaste sakerna.

– Det kommer bli sorgligt. Vi funkar väldigt bra professionellt och väldigt bra privat. Så det var de sakerna som jag funderat mest kring, hur det är att inte jobba med Tilde.

Tilde de Paula Eby och Peter Jihde har jobbat ihop länge. Bild: Bingo Rimér/TV4

– Tilde fick veta det i dag. Min mamma vet inte ens. Vi grät en skvätt båda två, säger han till tidningen.

Handlar inte om lönen

Redan i höstas syntes Peter Jihde hos sin nya arbetsgivare då han programledde Diabetesgalan. Vilka projekt han nu ska jobba med och vilka program han kommer att synas i framöver, vill han ännu inte avslöja.

Peter Jihde ledde Diabetesgalan i höstas. Bild: IBL Bildbyrå

Erbjudandet från MTG kom för en vecka sedan, så hela processen har gått fort. Orsaken till att han nu väljer att byta från TV4 till MTG har ingenting med pengar att göra, säger han till Aftonbladet.

Läs mer:

Peter Jihde om sin diabetes: ”Jag sitter inte i förarsätet, det gör min sjukdom”


Läs mer om:

Dela
(264)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…