Annons

Annons

Per Gessles stora sorg: ”Jag är ensam kvar i min familj”

Inom loppet av tre år har Per Gessle förlorat flera nära familjemedlemmar. Sorgen har han hanterat genom att jobba frenetiskt. – Jag är ensam kvar i min familj, säger han i "Go'kväll" i SVT.

Dela
(362)

En av landets mest folkkära artister Per Gessle har varit aktiv sedan 80-talet med ”Gyllene Tider” och en längre tid sida vid sida med Marie Fredriksson i ”Roxette”. Men även om framgångarna har varit enorma musikaliskt, så har det många gånger varit tyngre på det privata planet.

Annons
Per Gessle gästar

Per Gessle gästar ”Go’kväll”. Bild: SVT

Redan när Per Gessle var 19 år förlorade han sin pappa. I början på 2010-talet blir det återigen riktigt tufft, berättar han i ”Go’kväll” i SVT. Inom loppet av drygt tre år förlorade Per Gessle sin mamma, bror och syster. Mamma Elisabeth gick bort 2013, brodern Bengt året efter och systern Gunilla förra året.

Gilla Hemmets på Facebook

– Jag är ensam kvar nu i min familj, berättar han i programmet.

Jobbar hårt

Sorgen har varit stor, men Per Gessle har ett invant sätt att hantera den.

– Jag har hanterat det så som jag alltid brukar hantera tuffa saker, genom att fortsätta jobba och fortsätta köra mitt race. Jag funkar mycket så, jag ångar på. Men det är klart att man blir påverkad. Det kommer stunder då jag tänker på det mer än andra gånger.

Programledare Pekka Heino undrar om han då försöker förtränga det som hänt. Men det håller inte Per Gessle med om.

– Inte förtränga kanske, men jag använder mina upplevelser och mina känslor i mitt arbete.

Per Gessle har varit aktiv musiker sedan 80-talet. Bild: IBL

Per Gessle har varit aktiv musiker sedan 80-talet. Bild: IBL

Släppt flera skivor

Lite av det arbetet har alla Gessle-fans sett frukten av det här året. I våras släppte han skivan ”En vacker natt” som är inspelad i Nashville. På omslaget finns systern Gunilla från ett tidigt 60-tal som står och sjunger vid havet utanför Halmstad.

Det albumet följs tätt av skivan ”En vacker dag” som släpptes under hösten detta året. Mamma Elisabeth pryder det omslaget. Bilden är tagen 1965 från en picknick bakom familjens svarta Volvo Amazon.

– Jag fattade aldrig varför man skulle ha picknick bakom bilen, men det var så det var, säger Per Gessle och skrattar.

 

Läs mer:

Dennis sista resa: ”Vad är vackrare än att bli körd av sin mamma?”


Läs mer om:

Dela
(362)Annons


Annons

Laddar nästa sida…