Annons

Annons

Pekka Heino, 56, om nya livet efter SVT: ”Vill växla upp, inte ner”

Sedan 1985 har Pekka Heino varit SVT trogen. Nu har den folkkäre programledaren valt att förändra sitt liv på flera plan. Han har sagt upp sig och valt att bryta med sin mamma, skriver Aftonbladet.

Dela
(483)

Pekka Heino har varit SVT trogen sedan 1985. Nu är det slut. Bild: IBL

Pekka Heino har varit en stark SVT-profil sedan åratal. Bland annat i rollen som programledare i Go´kväll. Nu har TV-mannen dock valt att säga upp sig från den fasta tillvaron som anställd på SVT för att vidga sina vyer.

Annons

– Det blev en känsla av att ”om jag någonsin ska göra något annat så måste det ske nu”. Jag ville inte börja räkna ner till pensionen och växla ner – jag vill växla upp, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Gilla Hemmets på Facebook

Heino, som började på SVT 1985, säger att han vill fortsätta att jobba med TV. Uppsägningen motiverar han med att SVT-anställningen begränsat honom i vilka uppdrag han kunnat åta sig.

– Det får inte vara något politiskt eller kommersiellt sammanhang, eller något som konkurrerar mot SVT. Jag vill äga mig själv, jag tycker att jag är tillräckligt vuxen för att göra det nu, säger Pekka Heino till Aftonbladet.

Under karriären har Heino lett titlar som Röda tråden, Vi i femman och kommenterat Eurovision Song Contest. Sedan 2011 är Pekka Heino en av tre programledare i Go’ kväll.

Bröt med mamman

Även om SVT-profilen har fått uppmuntrande ord från kolleger som tycker att han är modig som väljer att lämna SVT är det inte helt friktionsfritt. Pekka Heino medger att han kan undra vad han ställt till med men är samtidigt fast inställd på att december är hans sista månad som fast anställd.

Den folkkäre programledaren berättar också att det finns personliga anledningar till att han börjat omvärdera sina prioriteringar i livet. Det handlar om en uppslitande konflikt med modern i slutet av förra året.

En konflikt som slutade med att Pekka Heino beslöt att bryta med mamman. Programledaren förklarar att relationen till mamman alltid varit ”ganska dysfunktionell”.

Och det handlar mycket om att Pekka Heino aldrig fått veta vem hans pappa är.

–  Jag vet fortfarande inte vem det var, jag växte bara upp med henne. Hon har bara sagt: ”Det var en skitstövel, honom ska vi inte prata om”. Och då känner jag att: ”Men vänta nu, har inte jag rätt att få veta det?”, säger han.

Fynda vrålsnygga krukor – direkt från oss!

”Äntligen hemma”-profilen Hanna Wessman har designat en serie superfina krukor i keramik. Nu kan de bli dina till ett riktigt bra pris!

Läs mer och beställ i vår shop!

Läs mer:

Magdalena Anderssons pappa gick bort i alzheimer: ”Fruktansvärd sjukdom”


Läs mer om:

Dela
(483)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…