Annons

Annons

Pastasallad med grillade grönsaker

Generöst, vackert och lättlagat! Passar både små och stora middagsgäster.

Dela
(4)

Pastasallad med kyckling och grillade grönsaker

4 port
4 kycklingfiléer
1 krm chiliflakes
2 msk smör
1 knippe morötter
1 squash
1 röd paprika
1 orange paprika
1 knippe grön sparris
2–3 msk rapsolja
flingsalt
4 port nykokt pasta (penne, skruvar)
150 g sockerärter

Annons

Senapsdressing
2 tsk skånsk senap
2 msk vit balsamvinäger
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl rapsolja
1/2 dl finhackade örtkryddor

Garnering
örtkryddor

Ugn 225

 

Gör så här

1. Putsa kycklingen och dela i mindre bitar. Krydda med salt, peppar och chilikrydda. Bryn den runtom i smör i stekpanna. Flytta över till en ugnsform och stek mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70 .

2. Dela morötterna på längden om de är stora. Skiva squashen tunt. Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skär bort det yttersta på sparrisarna. Placera dem och de andra grönsakerna på en bakpappersklädd plåt. Ringla rapsoljan över. Blanda och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.

3. Koka pastan enl anv på förp. Ansa och koka sockerärterna 3–5 min i lättsaltat vatten, spola av i kallt vatten.

4. Blanda pastan med grönsakerna och sockerärterna. Fördela på ett uppläggningsfat och lägg på kycklingen.

5. Senapsdressing: Blanda senap, vinäger, socker, salt och peppar i en skål. Rör tills allt lösts upp. Tillsätt oljan droppvis. Vänd ner örterna och rör om. Häll lite av dressingen över pastan och kycklingen. Garnera med kryddgrönt.

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Assistent: Linnea Eriksson



 

Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…