Annons

Annons

Pastagratäng med korv och bacon

Penne, skruvar eller farfalle – alla pastaformer funkar! Välj gärna en extra kryddstark korv för en extra god gratäng.

Dela
(202)

Pastagratäng med korv och bacon

4–6 port

400 g valfri pasta, t ex penne el farfalle
4 valfria kryddstarka korvar, t ex kabanossen, chorizo
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g skogschampinjoner
2 msk smör
2 rostade/grillade paprikor på burk
140 g tärnat bacon

Annons

Senapssås
21/2 msk vetemjöl
21/2 dl grädde
1 dl vitt vin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk fransk senap
2 dl crème fraiche
11/2 dl riven mozzarellaost

Garnering
140 g tärnat bacon
kryddgrönt, t ex persilja

Ugn 225°
Gör så här

1. Koka pastan enl anv på förp.

2. Slanta korvarna. Ansa och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och dela svampen.

3. Fräs korv, svamp och lök smidigt i smör i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla paprikan. Blanda pasta, korv, paprika, svamp, lök, vitlök och bacon. Fördela blandningen i en smord ugnsform.

4. Senapssås: Vispa samman mjöl och grädde i en kastrull. Låt blandningen koka upp, rör hela tiden. Tillsätt vin, kryddor och senap. Rör ner crème fraiche och låt allt puttra samman. Tillsätt riven ost. Häll såsen överst i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

5. Garnering: Klipp baconet i bitar och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Ta ut gratängen och garnera med kryddgrönt och baconbitar.

 

Läs mer:

Laga läcker lasagne

Lövbiffsgratäng med paprika

Oxrullader i gräddsås

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(202)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…