Annons

Annons

Pastagratäng med kassler och ädelost

Lättlagad gratäng med bacon, pasta och ädelost. Uppskattas av både stora och små. Skjuts in i ugnen, så enkelt och gott!

Dela
(0)

Pastagratäng med kassler och ädelost

4 port
400 g valfri pasta
400 g kassler
300 g fryst broccoli

Sås
140 g tärnat bacon
3 dl vispgrädde
140 g ädelost
1 1/2 dl riven ost

Topping
1 dl riven ost

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Koka pastan enl anv på förp.

Annons

2. Skiva eller tärna kasslern.

3. Tina broccolin.

4. Blanda samman pasta, kassler och broccoli i en smord ugnsform.

5. Sås: Stek baconet gyllene och låt rinna av på hushållspapper. Spara lite bacon till dekoration. Koka upp grädden. Smula ner ädelosten och tillsätt ost och bacon. Häll såsen i formen. Strö över osten.

6. Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 15 min.

7. Garnera med persilja och resterande bacontärningar.

 

Läs mer:

Gratäng med fläskytterfilé och bacon

Kasslergratäng med krämig ostsås

Kasslerpaj med primörer

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…