Annons

Annons

Bjud på ljuvliga bärmuffins till påsk

Muffins är bästa kakan om du vill svänga ihop något på ett kick! Och med bär och en ljuvlig chokladtopp känns de extra festliga och passar utmärkt på påskens kakbuffé.

Dela
(0)

Bärmuffins med choklad

Muffinsen blir friska och saftiga med både bär och yoghurt i smeten.

Recept muffins med bär och chokladfrosting

ca 12 st

150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl turkisk yoghurt el gräddfil
100–150 g blåbär & hallon

Annons

Frosting
100 g mörk choklad
125 g smör
1 dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker

Garnering
ca 24 st marsipan- el 
chokladägg

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten växelvis med yoghurten.

3. Fördela smeten i formar till knappt ¾ fyllda, gärna ställda i en muffinsplåt. Lägg några bär i varje form.

4. Grädda i mitten av ugnen, 
12–15 min. Låt svalna.

5. Frosting: Smält chokladen. Låt svalna lite. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt chokladen under fortsatt vispning. Låt stelna till spritsbar konsistens. Spritsa toppar på muffinsen och garnera med marsipanägg.

 

Läs mer:

Hallonmuffins med vit chokladtopp

Lättbakade jordgubbsmuffins

Saftiga muffins med bärgömma

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…