Annons

Annons

Vi listar påskens bästa tv-program

Håkan Hellströms Ullevikonsert, långfilmer och ett Bingolotto som bullat upp rejält. TV-kanalerna har späckat tablåerna inför påskhelgen 2017. Här listar vi några godbitar!

Dela
(10)

Let´s dance går dubbelt i påsk. Bild: IBL

Påsken firas, som bekant, i åminnelse av Kristi lidande och återkomst. Och den bibliska bakgrunden till våra dagars firande finns till exempel åskådliggjort i SVT-serien ”Påskens berättelser från Jerusalem” som sänds under påskhelgen. Tyngdpunkten i tablån ligger dock mer på underhållning än utdraget lidande.

Annons

Populära Let’s dance i TV4 satsar till exempel på två kvällar med avsnitt både på skärtorsdag och långfredag.

Gilla Hemmets på Facebook

På skärstorsdagen visas även första delen av två i dokumentären om förre Volvo-chefen P G Gyllenhammar. Dokumentären, som fått namnet ”Sveriges mest beundrade man”, är gjord av Kristina Hedberg. Den första delen sänds torsdag 13 april klockan 20 i SVT1.

Håkan och Dorsin underhåller

SVT har en livekonsert med Håkan Hellström från Ullevi på långfredagen och frestar även med klassikern ”Mannen på taket” från 1976, regisserad av Bo Widerberg och med Carl-Gustaf Lindstedt i rollen som Martin Beck. Dagen efter sänder SVT Henrik Dorsins ”Glada Änkan på Operan” (SvT 2, 20.00)

Dessutom är det klart att senaste säsongen av norska succéserien ”Skam” kommer att finnas tillgänglig för streaming från påskafton på Svt Play.

Påskaftonen innebär också långfilm  som till exempel Natt på muséet 2 (kanal 5, 21.00) och Master and Commander (6:an, 21.00).

Håkan Hellström i Globen
Bild: IBL

Bingolotto bullar upp

På Påskdagen laddar Bingolotto för tre timmars underhållning med Ingvar Oldsberg vid rodret. Gäster är bland andra förre friidrottaren Carolina Klüft som pratar om sin bok ”Livet är en sjukamp”. Dessutom kommer den oefterhärmlige Christer Sjögren till studion för att sjunga sånger med anknytning till helgens kristna budskap. Det vill säga ”Pärleporten” och ”Glory, glory Hallelujah”.

Under kvällen kommer även Sanna Nielsen att komplettera sättningen med en helt nyskriven låt.

Programledaren berättar att det även kommer att beredas plats för en hemlig gäst. Det är dock oklart om den hemliga gästen ska hoppa ut ur ett påskägg eller ej.

– Men det är en tanke, säger Ingvar Oldsberg som nyligen kommit överens med kanalen om att leda programmet i två år till.

Det kan dock bli aktuellt med vikarier under perioden eftersom Oldsberg har ett knä och en höft som ska opereras.

– Men vi har ju haft Lotta Engberg och ”Loket” som har hoppat in tidigare när jag velat vara ledig så det ska väl gå, säger Ingvar Oldsberg som lagt sig vinn om att kunna ”tjôta” med tittare i hela landet oavsett om de kommer från Kalmar eller Karesuando.

Och tittare eller lyssnare som vill diskutera innehåll och prestation har en öppen linje. Ingvar Oldsberg står i telefonkatalogen och är tillgänglig.

– Jag tycker det hör till jobbet. Jag tycker det är bra att ha den kontakten och har aldrig tyckt det är störigt. Vissa kommer till exempel med jättebra idéer.

Oldsberg talar med Carolina Klüft och har Sanna Nielsen som gäst i Bingolottos påskspecial
Bild: IBL

Giftaslystna bönder

På Annandag påsk är det dags för tittarna att möta en ny uppsättning bönder som vill stadga sig. Då får man bland annat träffa en marathonlöperska från Skåne och en kviguppfödare från Edsbyn som vill hitta kärleken. I första ”Bonde söker fru” (TV4, möter programledaren Linda Lindorff de åtta kandidater som ska ge sig ut på friarstråt. Bland andra Wilhelm Nyh, ekologisk mjölkbonde, 48 år från Trångsviken.

– Jag hoppas hitta den där tjejen som får mig att känna det där alldeles extra i kroppen. Någon man har kul med, jag tycker det är viktigt att njuta av livet och att ha roligt så ofta man bara kan, så vill ju träffa den rätta som känner likadant. Livet är ett äventyr! säger Willhelm.

 

Läs också:

10 filmer på Netflix som passar hela familjen i påsk

filmtips-pask


Läs mer om:

Dela
(10)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…