Annons

Annons

Parmesankycklingfilé med citron

Italienska smaker när de är som bäst!

Dela
(0)

Parmesankycklingfilé med citron

4 port
700 g potatis
1 msk rapsolja
salt
2 msk hackad persilja
500 g kycklingfilé
1 citron

Parmesankräm
3 msk hackad persilja
1 dl riven parmesanost
1–2 tsk finhackad röd chili
salt
peppar
1 dl crème fraiche

Annons

Sås
2 dl crème fraiche
3 msk hackad basilika
citronsaft
salt
peppar

Garnering
persiljekvistar
Ugn 200 °

Gör så här

1. Skär potatisen i tunna skivor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och ställ i ugn tills de fått lite färg på ytan, ca 20 min, rör om någon gång under tiden. Strö över salt och hackad persilja.

2. Parmesankräm: Rör samman alla ingredienser.

3. Lägg kycklingfiléerna i ugnsfast form, tillsammans med citronen skuren i klyftor. Bred på parmesankrämen på kycklingen och ställ in i ugn tills kycklingen är genomstekt (när köttsaften är klar).

4. Sås: Mixa alla ingredienser.

5. Servera kycklingen med potatisen. Garnera rätten med persiljekvistar.

 

Läs mer

Ädelostfylld kycklingfilé

Kycklingfilé med fransk senapssås

Exotisk kycklinggratäng

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…