Annons

Annons

Panerad spätta med romsås

Spätta som steks gyllene och knaprig i smör. Gör en god och nyttig romsås till och servera med remsor av gurka och morot.

Dela
(0)

Panerad spätta med romsås

250 g spättfilé
salt och peppar
½ dl grovt rågmjöl
1 msk smör

Romsås
1 dl gräddfil
20 g röd stenbitsrom
¼ finhackad rödlök
2 msk hackad dill

Till servering
300 g potatis
¼ gurka
½ morot
citronklyfta

Annons

Gör så här

1. Koka potatisen. Salta och peppra fisken, vänd den i mjöl och stek i smör.

2. Romsås: Blanda ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar.

3. Hyvla remsor av gurkan och moroten. Servera till den kokta potatisen och nystekta fisken.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…