Annons

Annons

Panerad kyckling med smörslungad spenat

Panera kycklingfiléerna i parmesanost och stek dem gyllenbruna – frasigt och gott ihop med smörslungad spenat!

Dela
(40)

Panerad kycklingfilé

4 port
500 g kycklingfiléer

Panering
2 äggulor
2 dl riven parmesanost
1/2 tsk paprikapulver
21/2 msk vatten
1/2 dl vetemjöl
11/2 tsk salt
2 krm peppar
3 msk smör

Tomatsås
1 gul lök
1 msk smör
400 g hela konserverade tomater
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad el 1 msk färsk finhackad basilika

Annons

Smörslungad spenat
650 g färsk spenat (1 stor påse väger 500 g)
2 msk smör
1 vitlöksklyfta

 

Gör så här

1. Tomatsås: Hacka och fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt tomaterna och krossa dem med en sked. Pressa över vitlök och koka såsen några min. Smaka av med salt, peppar och basilika.

2. Dela kycklingfiléerna så de blir tunna. Lägg dem på en skärbräda och banka ut dem med botten av en tung kastrull.

3. Panering: Blanda äggulor, parmesan, paprikapulver och vatten i en skål. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Doppa kycklingfiléerna först i mjölblandningen och därefter i äggblandningen. Stek filéerna ca 5 min på medelvärme i smör tills de är genomstekta och fått fin färg.

4. Spenat: Skölj spenaten och fräs den i smör. Smaka av med salt, peppar och vitlök.

5. Servera kycklingen med tomatsås, spenat och kokt pasta eller ris.

 

Läs mer: 

Kycklingtacos med ananassalsa

Kycklingrullader och cidersås

Torskrygg med persiljesmör

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

 



 

Läs mer om:

Dela
(40)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…