Annons

Annons

På landet gör vi inga containerfynd

Dela
(0)

Min kollega Besse vid några misstänkta containerfynd...

Ordet containerfynd ser jag ofta i inredningsreportage från storstäder. Folk med tjusiga lägenheter på dyra adresser visar upp saker de hittat i containrar som stått uppställda på gatorna i kvarteret. Sägs det.

Annons

Jag är skeptisk. Kanske är det bara ett försök att skapa en bra historia kring möbler som ser ut som sopor?

Om man, som jag, bor på landet gör man inga containerfynd.

På landet är våra containrar fyllda med byggskrot, som gamla dörrkarmar, slitna plastgolv och kliande isolering.

Vi kastar inte designstolar eller soffor i våra containrar. Möbler skänker vi till idrottsföreningens loppis.

Dessutom skulle det vara extremt pinsamt att bli påkommen medan man rotar i en container.

I veckan var min kollega Besse, fotografen Anna och jag på fotouppdrag i Malmö-stadsdelen Limhamn. Då hittar vi den här containern, som verkade vara fylld med annat än just byggskrot. Jag skådade en bokhylla, en skinnsoffa och den här barnpälsen innan jag bestämde mig för att det skulle vara pinsamt att bli påkommen i en container, även om den inte stod hemma i byn.

–  Vilken tur att du inte vet hur mycket jag har gjort mig av med, suckade Besse som nyligen har flyttat.

Annas make har faktiskt gjort så kallat containerfynd! Den här vackra vågen räddade han från återvinningscentralen. Visst är den fin?

Har du gjort ett containerfynd? Berätta gärna din historia i kommentarsfältet nedan eller mejla mig på [email protected]

Du har väl inte missat min första krönika? Klicka här för att läsa om Livet på landet!

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…