Annons

Annons

På en natt förlorade jag allt

De älskade varandra på avstånd i 18 år. Äntligen blev Linnea och Bertil ett par. Sedan inträffade katastrofen.

Dela
(0)

på en natt förlorade jag allt

Min mor dog när jag var elva år och åtta år senare flyttade jag från min hemtrakt eftersom jag trodde att det skulle bota min ensamhet. Ganska snart träffade jag en kille som var 28 år. Jag trodde att han var en klippa, men det visade sig att han var en riktig morsgris. Vi fick en son och gifte oss, men kärlek var det inte. Sedan fick vi en dotter.

Annons

26 år gammal var jag för första gången på en bilverkstad och lämnade min bil för service. Jag kände direkt att det fanns något mellan mig och verkmästaren, men ingen av oss vågade visa något eftersom vi båda var gifta. Jag fortsatte att åka till bilverkstaden en gång om året. Min dotter som brukade följa med märkte att jag var annorlunda efter verkstadsbesöken och retade mig för det.

18 år gick och vi var separerade båda två när vi efter ett nytt verkstadsbesök förstod att vi älskade varandra. Jag och Bertil blev sambor, förlovade oss och köpte en villa tillsammans. Jag satsade mitt farsarv vid villaköpet, men ägde också en halv bondgård eftersom mitt ex och jag inte haft bodelning.

Jag väcktes av telefonen

Bertil köpte en stor bilhall i en stad tre mil bort. En morgon innan han skulle köra dit väckte han mig och bad mig skriva under några papper. Några dagar senare ringde Bertil och sa att han skulle bli sen eftersom det hade varit visning av nya bilar.

Jag la mig på sängen, somnade och väcktes av telefonen som ringde tjugo över tio. Det var försäljaren på firman.

—Bertil har gasat ihjäl sig, skrek han.

Han hade hittat honom i bilen med ljuset på utanför bilhallen. Jag ringde Bertils två barn och kastade mig i bilen och körde de tre milen dit i snöslask. Vid firman mötte polisen upp och skjutsade oss till sjukhuset. Där fick jag en påse med tio lugnande tabletter, inget annat. Min son hämtade mig sedan.

Hade ingen aning

Nästa dag fick jag veta att jag hade gått i borgen för 900 000 kronor. Papperen jag skrivit under hade varit vikta. Dessutom visade det sig att vår villa var pantsatt. Jag blev både chockad och rädd. Jag hade inte haft en aning om att firman gick dåligt. Bertil hade skrivit ett brev där det bland annat stod ”hjälp Linnea över detta”.

Det kändes som att mitt liv tog slut. Jag hade förlorat allt och jag gick längs vägarna och grät. Jag var rädd att banken skulle få kännedom om gården som jag hade del i och var nervös varenda gång posten kom. Först efter sju år vågade jag efterskänka min del i gården till min son.

Efter att ha älskat varandra på avstånd i 18 år fick vi två år tillsammans innan jag förlorade allt.

Linnea

 

Vill du dela med dig av din berättelse? Fyll i formuläret här eller mejla oss här!

 

Läs mer

Lina blev kär i sin döde makes bäste vän

Skuldkänslor efter sambons död höll på att knäcka Ann

Får jag någonsin träffa min dotter igen?


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…