Annons

Annons

Owe Thörnquist om sitt elixir: ”Rekommenderas skarpt”

Owe Thörnqvist är hetare än på länge med finalplats i melodifestivalen. I Skavlan bjuder den 87-årige sång- och dansmannen på energitips. I det här fallet ett "elixir" med två ingredienser.

Dela
(108)

Foto: SVT

Owe Thörnqvist har varit en del av svensk underhållning sedan farfar var ung. Nu, vid snart 88-års ålder är han Melodifestivalens äldste deltagare någonsin med Boogieman blues. Det är på sätt och vis en comeback eftersom Owe deltog i tävlingen redan 1962 som upphovsman till ”När min vän”. Den gången var det Monica Zetterlund som sjöng och låten kom på andra plats.

Annons

Nu är det alltså boogiemannen själv som står för framträdandet.

– Jag vill lyfta upp min låtskatt till allmän egendom en gång till. Jag var ju poppis på 60-talet men for utomlands och odlade apelsiner. Nu fick jag ett erbjudande jag inte kunde motstå och gick på det! Jag var på Sommarkrysset och fick påtryckningar från studiomannen Henric von Zweigbergk. Han mejlade mig. När är deadline? Undrade jag. Sedan skrev jag en hit och skickade in, har Owe Thörnqvist sagt till Svt.

Universalmedicin

I Skavlan får Owe Thörnqvist bland annat improvisera fram just en boogie på munspel i studion i coola solglasögon och djärvt mönstrad väst. Owe Thörnqvists avancemang i tävlingen har varit en av de stora snackisarna i årets omgång av tävlingen. Inte minst eftersom han råkade ut för en fallolycka på Systembolaget i Farsta för tre år sedan.

Men rehabiliteringsarbetet, som bland annat innebär träning tre gånger i veckan, har uppenbarligen gått bra.

Publiken får också ta del av receptet på Thörnqvists ”elixir” som kanske kan ge ytterligare förklaring till hans energi.

– Du har ingefärsrot som du skalar, kokar upp i en liter vatten, eller en halv, förklarar Owe Thörnqvist.

– Avkoket låter du svalna blandar upp med lika delar tranbärsjuice. Det är otroligt välgörande .

Owe Thörnqvist kallar elixiret för panacé eller universalmedicin mot förkylning ”och allt sådant”.

– Och släng inte ingefäran. Den blandar du med äpple i en mixer, och du får världens finaste kräm, tjofaderittan, som jag har på yoghurten.

Återstår att se hur långt elixiret kan bära Owe i finalen.

© Karin Törnblom / IBL

 

Skavlan sänds på fredagar kl 21.00 i SVT 1. 


Läs mer om:

Dela
(108)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…