Annons

Annons

Överraska med varm smörgåstårta

Dela
(32)

Smorgastarta

Om du inte provat varm smörgåstårta förut så är det dags nu! Denna läckra skapelse passar perfekt när det börjar bli lite svalare utomhus. Här har vi fyllt den med krämig renskavs- och svampfyllning.

Vår godaste smörgåstårta

Varva gott bröd med läckra fyllningar och toppa med smakrik ost – skjuts in i ugnen och kalaset kan börja!

Annons

6–8 port

11/2 pkt hönökaka eller jubileumskaka, 6 halvor

Fyllning 1

Gilla Hemmets på Facebook

125 g bacon

1 gul lök

300 g skav av ren el vilt

2 msk smör

2 msk tomatpuré

2 dl crème fraiche

1 msk soja

1 tsk salt

2 krm peppar

Fyllning 2

500 g färsk svamp, t ex champinjoner & kantareller

2 msk smör

3/4 dl vetemjöl

2 dl mjölk

2 dl crème fraiche el grädde

1/2 tsk salt

2 krm peppar

Topping

3 tomater

2 dl riven ost

persilja

Ugn 225°

Gör så här

1. Fyllning 1: Strimla baconet. Hacka löken. Stek skav, lök och bacon i smör. Tillsätt tomatpuré, crème fraiche och soja. Låt koka upp. Salta och peppra.

2. Fyllning 2: Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Stek den i smör. Blanda mjöl, mjölk och crème fraiche i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud stuvningen 3 min tills den tjocknat. Blanda ner svampen, salt och peppar.

3. Lägg ut två halvor av brödet till en rund kaka på en plåt med bakpapper. Bred på hälften av svampstuvningen. Lägg på två halvor bröd till och fördela skavröran ovanpå. Lägg på ännu ett lager bröd och bred på resten av svampstuvningen.

4. Topping: Skär tomaterna i skivor och lägg på tårtan. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Lägg över tårtan på ett serveringsfat och garnera med persilja. Servera gärna med en krispig grönsallad.

Av Eva Boström

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(32)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…