Annons

Annons

Överraska med en söt pippi!

Dela
(0)

Visst är de oemotståndligt söta, våra minikycklingar! Baka ett gäng muffins och följ våra enkla steg-för-steg-instruktioner. Vi lovar – det blir garanterat succé på påskens kaffekalas!

ca 24 st

250 g mandelmassa

Annons

125 g mjukt smör

2 ägg

1/2 dl vetemjöl

Garnering

100 g krämig färskost

2 msk florsocker

2 msk lemon curd

ca 50 g kokosflingor

gul hushållsfärg

lakritssnöre

gojibär, hälsokosthyllan

Ugn 175°

Baka muffins

Gilla Hemmets på Facebook

Riv mandelmassan och vispa slätt med smöret. Rör ner äggen ett i taget. Vänd ner mjöl och rör till en slät smet. Fyll småbrödsformar till 2/3 och grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt kallna.

 

1. Blanda färskost, florsocker och lemon curd till en smidig kräm. Bred kräm runt muffinsen. Botten vänds uppåt och blir kycklingens topp. Stick i en gaffel så blir det enklare att hålla och mindre kladdigt!

 

 

 

2. Lägg kokosen i en plastpåse. Stänk i 4–5 droppar hushållsfärg, knyt ihop och skaka påsen så att kokosen får jämn färg. Tillsätt mer färg droppvis tills du är nöjd med nyansen. Häll kokosen på ett fat och rulla muffinsen så att hela ytan täcks. Tryck lite försiktigt så att flingorna fastnar ordentligt.

 

 3. Skär lakritssnöret i pyttebitar. Tryck fast som ögon. Fäst tre gojibär som kam och låt ett bär bli näbb. Lirka loss kycklingen från gaffeln och ställ på serveringsfat, med eller utan grön kokos på!

Foto: Tine Guth Linse 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…