Annons

Annons

Oväntat besök?

Dela
(0)

Sväng ihop en rulltårtsbakelse – det är både lätt och läckert! Den här har vi fyllt med sylt och crème fraiche och toppat med jordgubbar, glass och chokladsås. Kan det bli godare? Nej, knappast!

Annons

8–10 st

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk mjölk

Fyllning

11/2 dl jordgubbssylt

4 dl crème fraiche

1/2–1 msk florsocker

Dekoration

ca 1 liter glass

jordgubbar

chokladsås

ev mynta el citronmeliss

Ugn 250°

Gör så här

1. Vispa ägg och socker poröst. Sikta samman mjöl och bakpulver, blanda väl. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper.

2. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

3. Strö lite socker på kakan. Stjälp upp rulltårtan på ett nytt bakpapper. Bred på ca 1 dl av sylten. Låt svalna.

4. Fyllning: Vispa crème fraichen fluffig, tillsätt florsockret mot slutet. Rör i resten av sylten. Spara lite av blandningen till garnering. Bred ut resten på kakan. Rulla samman. Ställ in i kylen.

5. Skär rulltårtan i tjocka skivor. Ställ skivorna på högkant och bred lite av den vispade crème fraichen ovanpå. Dekorera med glasskulor, jordgubbar, chokladsås och ev mynta el citronmeliss.

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…