Annons

Annons

Ost- och tomatgratinerade kycklingfiléer

Helgfavoriten – kycklingfiléer som gratinerats med ett krämigt osttäcke med tomater.

Dela
(9)

Ost- och tomatgratinerade kycklingfiléer

4 port

4 kycklingfiléer, 500 g
2 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
2 krm peppar

Osttäcke
1 gul lök
2 msk smör/olja
3 tomater
100 g riven lagrad ost
1 dl crème fraiche
1 knippe oregano

Ugn 225°

 

Annons

Gör så här

1. Osttäcke: Skala och hacka löken. Stek den mjuk i smör i stekpanna. Dela på tomaterna och ta bort kärnorna. Skär tomatköttet i småbitar. Tillsätt tomaterna i stekpannan och låt dem fräsa med ett tag. Låt svalna. Blanda ost och crème fraiche med tomatröran. Hacka oreganon och rör ner den.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Lägg kycklingfiléer och soja i en plastpåse och blanda runt så att sojan kommer på kycklingen. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Fördela oströran ovanpå och stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 min.

3. Servera kycklingfiléerna med klyftpotatis och kokt broccoli.

 

Läs mer

Baconinlindad kycklingfilé

Exotisk kycklinggratäng

Kyckling med risotto

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(9)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…