Annons

Annons

Örtkyckling i ugn

Citron och hackade örter sätter fin smak på den ugnsstekta kycklingen. Servera tillsammans med potatis och grönsaker!

Dela
(0)

Örtkyckling i ugn

Gnid in 2 kycklingfiléer med salt, peppar, finrivet skal av ½ citron och ½ dl hackade örter, t ex timjan, persilja och basilika. Pensla 1 ark aluminiumfolie med ½ msk smält smör. Lägg filéerna ovanpå varandra på folien och packa ihop till ett paket el en rulle. Stek i ugn, 175° till en innertemp på 68°, ca 30 min. Låt vila 5 min. Koka upp 1 dl lätt crème fraiche, ½ dl vatten, 1 msk konc kycklingfond, spadet från kycklingen, finrivet skal av ½ citron, 2 msk hackade örter, 1 tsk maizena ljus redning och peppar. Servera kycklingen med sås, 300 g kokt potatis blandat med 150 g kokta haricots verts och 1 tärnad tomat.

Annons

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…