Annons

Annons

Örtdoftande kycklinglårfilé

Dela
(0)

Dags att tända ljusen och säga varsågoda! På bilden ovan ser du  ett av favoritrecepten, örtdoftande kycklinglårfilé. Dragon och äpple ger god smak åt de fina lårfilépaketen med parmaskinka.

Annons

4 port
500–600 g kycklinglårfilé
salt, peppar
½ kruka dragon
2 små äpplen
12 skivor parmaskinka el annan lufttorkad skinka

Sås
1 schalottenlök
1 litet äpple
1 msk smör
2 tsk honung
1½ msk maizena majsstärkelse
3 dl vatten/sky
1–2 msk kycklingfond
2 kvistar dragon
soja, vitpeppar

Ugn 200°

Gör så här

1. Vik ut lårfiléerna, peppra och salta. Dra bladen av dragonkvistarna och hacka dem grovt. Kärna ur, skala och klyfta äpplena tunt. Lägg några äppelklyftor och lite dragon i varje filé. Rulla ihop och vira en skiva skinka runt varje filé.

2. Placera kycklingen i en ugnssäker smord form, häll i lite vatten så att formen får en bottenskyla. Tillaga i mitten av ugnen ca 35 min, kontrollera att köttsaften är klar.

3. Sås: Skala och tärna lök och äpple. Fräs hacket i smör i en stekpanna, ta från värmen och ringla över honungen. Rör i maizena, tillsätt vatten/sky och buljong. Låt såsen koka samman 5–10 min. Smaka av med finhackad dragon, soja och vitpeppar. Servera med klyftpotatis, haricots verts och cocktailtomater.

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…