Annons

Annons

Ört- och ostfylld fläskfilé recept

Fyll fläskfilén med inlagd paprika, basilika eller persilja och ost – vackert och gott! Servera köttet kallt i tunna skivor.

Dela
(81)

Ört- och paprikafylld fläskfilé

Tacksam bjudmat att förbereda dagen innan gästerna kommer. Foto: Ulf Svensson

Recept ört- och ostfylld fläskfilé

6 portioner

1 fläskfilé, ca 600 g
2 dl riven herrgårdsost
1/2 bukett persilja el 1 kruka basilika
200 g inlagd paprika el soltorkade tomater i olja
1 msk olja
1 msk soja
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar

Annons

Garnering
basilikablad

Ugn 175°

 

Gör så här: 

1. Skär ett snitt längs hela filén och platta ut den.

2. Fördela ost, persilje- el basilikablad och paprika över filén. Lägg ihop filén och fäst med tandpetare eller bind ett steksnöre runt. Blanda olja och soja och pensla filén med det. Strö över salt och peppar.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Sätt in filén i ugnen tills innertemperaturen är 70°, 25–35 min. Låt filén kallna i kylskåpet.

4. Garnering: Ta bort snöret och skär upp filén i tunna skivor. Garnera med basilikablad.

 

Läs mer: Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

 


Läs mer om:

Dela
(81)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…