Annons

Annons

Öppen paj med ädelostkräm

Dela
(0)

Hemmets Veckotidning

Här bjuder vi på en spröd paj fylld med goda räkor – och en härlig blandning av ädelost, valnötter och mango. Foto: Anders Norrsell


4 port

Deg

3 dl vetemjöl

150 g smör

2 msk kallt

vatten

 

Ädelostkräm

140 g ädelost

1 dl crème fraiche

30 g grovt hackade valnötter

 

Topping

Annons

500 g oskalade räkor

3 msk finhackad dill

1/2 skalad gurka

200 g tärnad, fryst mango

mâchesallad

 

Garnering

dillvippor, citron

några oskalade räkor

 

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Mixa  mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör några sekunder till. Svep in degen i plast och lägg den kallt 20 min.

2. Kavla ut degen. Lägg den i en smord form, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt pajskalet svalna.

3. Ädelostkräm: Mosa ädelosten, blanda den med crème fraiche. Hacka nötterna och vänd ner dem.

4. Bred ut krämen i det kalla pajskalet.

5. Topping: Skala räkorna (spara några till garnering), finhacka dillen. Skala och tärna gurkan fint. Blanda räkor, dill, gurka och tinad mango.

6. Lägg räkblandningen över krämen. Strö över  salladsblad. Garnera med dill, citron och räkor.



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…