Annons

Annons

Om Körslaget, röstfusk och Britney på repeat

Dela
(0)

Körslaget. 2013. Team Andreas Weise.

Trist att ni åkte ut, Team Weise! Johan trea uppifrån t v, hans fru Louise tvåa nerifrån t v. FOTO: Svensk Stadbesiktning KB/TV4

Jag trodde att vi skulle se betydligt mer på svensk tv här i Shanghai. Egentligen följer vi bara TV4:s Körslaget. Tyvärr åkte vårt favoritlag ut med buller & bång förra veckan. Expressen.se skriver om röstköp. Jag är inte ett dugg överraskad. Jag vet att det förekom under Dansbandskampen och jag kan också förstå att det är omöjligt att förhindra eller kontrollera. Jag tror inte att de ligger någon elakhet bakom. Men naturligtvis måste det kännas bittert för de lag som inte velat fuska (eller kommit på att de kan fuska).

Annons

Jag har tre vänner som sjöng i Team Weise. Om ni såg snyggingen i glasögon som sjöng solo i Let me entertain you så heter han Johan Björck. Han är min svägerskas kusin (och gift, med Louise, som också sjöng i Team Weise).

Det var roligt med Max Martin-temat förra veckan. Jag har ingen avancerad musiksmak. Jag uppskattar trallvänlig pop och behöver inga svårsmälta texter för att känna mig som en bättre människa.

Men när man, som vi, bor i Kina får man ganska snabbt ett nytt förhållande till Max Martins och f d Idol-Andreas Carlssons listettor. Deras pojkbands-låtar och Britney Spears-hits ligger nämligen som bakgrundsmusik i många mataffärer och restauranger här i Shanghai. Ibland kör de samma låt på repeat. En gång lyssnade vi till Hit me baby one more time under en hel sushi-middag.

Nu väntar familjen med spänning på lördagens semifinal i Körslaget. Jag har förstått att det finns några på redaktionen som håller på Team Rickard. Men jag håller på Elisa, jag. Jag gjorde en intervju för Hemmets Veckotidning med Elisa och hennes mamma, i Töreboda, för några år sedan. Då hade Elisa nyss vunnit Dansbandskampen (så vitt jag vet, utan att fuska…). Elisa vet att hårt arbete lönar sig och jag hoppas att hennes kämpaglöd räcker hela vägen fram, den här gången också.

Läs Elisas blogg här.

Körslaget. 2013. Körledare Elisa.

FOTO: Svensk Stadbesiktning KB/TV4 och David Einar/TV4.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…