Annons

Annons

Oh, du härliga julkortskaos!

Dela
(0)

Börja i tid – då blir det inte så stressigt!

Så brukar det stå i tidningarna någon månad före jul – och det tycker man ju är en jättebra idé. Åtminstone på pappret.

För även om man, som jag, är en sann julälskare finns det saker som är mer av karaktären ”måsten” än ”myspys”.

Annons

En av dessa saker är att komma ihåg att skicka julkort. Helst före jul. Mer än en gång har det hänt att jag skickat glada nyårshälsningar istället för julkort. Och det går ju bra det med, egentligen.

Men i år tänkte jag slå på stora jultrumman och fixa korten redan i november. Arrangera son och make i soffan och knäppa en härlig familjebild.

Så jag släpade upp renfällen från källaren, puffade soffkuddarna och klädde sonen i hans bästa pepparkaksgubbekostym. Eller ja, försökte klä sonen i hans bästa pepparkaksgubbekostym. Tröjan var inte populär. Och hatten – den kunde jag bara glömma!

Och sitta stilla i soffan? Trodde du ja, mamma!

Nej, då var det roligare att klättra på soffbordet. Och krypa in bakom kamerastativet. Och rycka hår från renfällen. Så att pappa Niklas började nysa allergiskt.

När sonen till slut klättrade upp på sin Bobby Car, ramlade och slog läppen hade min deodorant slutat verka för länge sedan. Och det härliga julkaoset var ett faktum.

Vid det här laget hade jag också hunnit kräva att min man skulle byta byxor ”för att de inte hade rätt färg” och beklaga mig över hans lätt ansträngda uppsyn: ”Jag gör faktiskt det här för familjens skull! För att vi ska få ett trevligt julkort!”

Och tro det eller ej, men så blev det faktiskt till slut!

När sonen fått en glasspinne och vi ställt upp datorn så att han kunde titta på ett barnprogram samtidigt som vi log våra trevligaste julleenden.

Nu gäller det bara att komma ihåg att skicka korten före jul!

(Och nej, det är inte bilden ovan – även om det kanske faktiskt blivit ett roligare julkort!)

Text & foto: Linda Unnhem


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…