Annons

Annons

Och på tredje plats kom…

Dela
(4)

Banan- & chokladrutor

Therese Forsberg i Uddevalla skickade in det här mumsiga bidraget till SM i långpanna och vi gratulerar henne till en tredjeplats! Mums med choklad, kokos och banan. Lite vuxen smak eftersom kakorna inte är så söta.

Banan- & chokladrutor

ca 30 rutor

Annons

150 g smör

1½ dl vispgrädde

1 mogen banan, medelstor

3 ägg

3 dl strösocker

1 tsk vaniljpulver (=1 msk vaniljsocker)

1 dl kakao av bra kvalitet

2 tsk bakpulver

4 dl vetemjöl

Glasyr

100 g mörk choklad av bra kvalitet

150 g mjukt smör

½ dl kakao av bra kvalitet

1 tsk äkta vaniljpulver (=1 msk vaniljsocker)

2 dl florsocker

Garnering

1–2 dl kokosflingor

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret och blanda i grädden. Mosa och rör i bananen. Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ner allt i äggblandningen. Häll smeten i en långpanna, ca 25×35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt svalna.

2. Glasyr: Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Låt svalna något. Vispa ihop med smöret. Tillsätt kakao, vanilj och florsocker och rör till en smidig glasyr. Häll glasyren över kakan och strö över kokos. När glasyren har satt sig, skär kakan i bitar.

Tips! Kan frysas in i bitar och tinas i rumstemperatur så att glasyren inte smälter.

Recept: Therese Forsberg, SM i långpanna 3:e pris Uppbakning: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…