Annons

Annons

Obehagliga fynd från Hörby

Dela
(0)

Lördagsfynd i Hörby. Allt för 135 kr.

Vi har ett nytt favorituttryck i familjen. Det började med att lillebror vaccinerades på vårdcentralen. Sköterskan använde ordet ”obehagligt” och helt klart förstod Ivar inte vad detta ord betydde.

Annons

När vi kom hem efter BVC-besöket insåg jag att det skett ett missförstånd mellan mig och mamman till dotterns kompis. Jag fick förklara för barnen att de fick hoppa in i bilen igen och att vi skulle köra tillbaka samma väg som vi kom ifrån, för att hämta kompisen. Varpå Ivar utbrister: ”Nej, så obehagligt!”

Så, varje gång vi gör något onödigt hemma säger vi numera: ”Nej, så obehagligt!”

Jag är säkert en mästare på att dra hem onödiga och obehagliga fynd från loppis. Den här rottingfåtöljen, till exempel, kunde jag inte motstå eftersom jag sett rottingmöbler i varenda inredningstidning de senaste veckorna. Tänk dig fåtöljen målad i svart eller en pastellig tuggummi-nyans så blir den helt rätt i vår!

Tyvärr brukar möbler som ska målas aldrig bli målade i min ägo. Mitt fynd var förmodligen helt onödigt, och även en snudd obehagligt för samvetet eftersom jag inte kommer att orka spraymåla eländet.

Jag gav dock bara 75 kronor för den – ett fynd! För trådrullehållaren gav jag 15 kronor, lika mycket för den handbroderade kudden. Min kollega Veronica tycker att jag ska använda hållaren till smycken. Bra idé!

Allt på bilden kostade mig totalt 135 kronor. Fyndplats: Hörby i MittSkåne.

Har du vägarna förbi Hörby, planera gärna in ett besök på loppisarna. Amnestys och Lions fasta loppisar är välkända fyndplatser, framför allt om du letar möbler eller kläder. Det var på Lions som jag köpte mitt dokumentskåp.

Dessa tre brukar jag besöka (ring och dubbelkolla öppettiderna om du kör långt, och tänk på att de kan ha stängt sommartid):

Amnestys Handlingen, Gamla Mejeriet, Viktoriagatan 3. Öppet ons 15-18, lör 10-13. Tel: 0415-144 24

Lions fyndlada Älvdalen,  Vallmogatan 7. Öppet lör 10-12. Tel: 070-550 88 45

Röda Korsets Kupan, Kristianstadsvägen 23. Öppet ons 10-18, tors-fre 10-16, lörd 10-14. Tel: 0415-39 19 61.

Om resten av familjen tycker loppisar är obehagliga eller onödiga kan du alltid hysa in dem på det fina badhuset Lågedammsbadet.

AV MARIA SVEMARK

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…