Annons

Annons

Nytt liv för ratade böcker

Dela
(0)

Tio år gamla inredningsböcker, loppisfyndade Nobelpristagare, deckare som ger mig mardrömmar, hälsoböcker som gör mig inbillningssjuk och kokböcker med oaptitliga bilder. I helgen åkte de ut ur bokhyllan och ner i kassar för transport till närmaste loppis.

Annons

Men jag hann inte längre än till trappan. Där stod min granne Göran, ni vet Den hemliga påskpyntaren.

Han hade en bättre idé. När han tröttnat på sina böcker brukar han köra dem till ett serviceboende. Där finns det nämligen ett bokbord. Alla tar vad de vill ha och lämnar sådant som de inte längre vill ha. Bra idé!

Jag gallrade mina böcker ännu en gång och la godbitarna i en kasse, som Göran lovade att ta med till serviceboendet nästa gång han åker dit på besök.

Fast den där Viveca Sten-boken, den tror jag han behåller!

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…