Annons

Annons

Ny trend – målarböcker för vuxna!

Du har väl inte missat trenden att färglägga bilder? Numera är målarböcker inte längre bara något för barn. Försäljningen av målarböcker för vuxna har fullständigt exploderat och ligger högt på topplistorna världen över. Att färglägga får oss dessutom att må bättre.

Dela
(1.02k)

Senaste trenden är mandala

Men det kanske inte är så konstigt att den till synes lite barnsliga hobbyn har blivit populär även bland äldre. För i samma stund vi sitter ner, lägger allt fokus på bilden och börjar färglägga, händer något spännande: Omvärlden försvinner och ett lugn infinner sig. Tillståndet kan liknas vid meditation. Resultatet blir att stress och oro minskar, vilket får oss att må bättre. Att färglägga är alltså rena rama hälsokuren!

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Johanna Basford är en av de konstnärer som fått störst framgångar med sin målarbok Secret Garden. På hennes hemsida kan du ladda ner det här hjärtat och prova på att färglägga.

Valentines Colour A4

Inspirationen till målarböcker för vuxna kommer från tibetanska munkar som i århundraden ritat komplicerade mandalamönster med sand. Klicka på filmen och imponeras!

 

 

Läs mer

Tjuvstarta julen med roliga pyssel

10 sätt att piffa till en kladdkaka

5 saker du kan göra med pumpor

 

Av Monica Ljungberg

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(1.02k)Annons


Annons

Laddar nästa sida…