Annons

Annons

Fredrik Paulún avslöjar sitt bästa fettförbränningsknep

Fredrik Paulún tipsar om en matkombination som kan dra upp fettförbränningen på max – chili och kaffe!

Dela
(0)

Expertens bästa knep för god förbränning

När nutritionisten Fredrik Paulún tipsar om mat som ökar fettförbränningen brukar han utgå från ett livsmedel i taget. Detta för att forskningsstudier anses vara mer vetenskapliga när man gör den på bara en sak. Men i boken ”50 genvägar till fettförbränning” gör han ett undantag.

Annons

Det är nämligen så att kombinationen av capsaicin och koffein båda påverkar fettförbränningen – men på helt olika sätt! Därför kan de komplettera varandra och vrida upp förbränningen ytterligare. Då båda är ämnen som lätt finns att hitta i vanlig mat och dryck är det lätt att använda sig av i vardagen.

Koffein (som finns i kaffe) och capsaicin (det starka i chili) ökar båda energiförbrukningen och fettförbränningen, samtidigt som de har en aptitdämpande effekt. Därför skulle det kunna vara en bra idé att skölja ner en stark chili con carne med någon kopp svart kaffe.

I en kanadensisk studie har man testat detta genom att låta en grupp män inta 200 milligram koffein tre gånger per dag plus cirka 24 gram chilipeppar utspritt på lunch, middag och mellanmål.

När man sedan jämförde gruppen med en annan som inte druckit kaffe eller ätit capsaicin kunde man se att den första gruppen hade betydligt högre energiförbrukning samtidigt som de åt mindre. Skillnaden i energibalans var så stor som 1000 kalorier per dag.

 

Läs mer:

5 anledningar till att äta mer ingefära 

Ät choklad varje dag – du klan få större hjärna

Nyttig vardagsmat för hela veckan

 

Text: Mikaela Alex, måbra.com 

Bild: IBL

Källa: Fredrik Paulúns ”50 genvägar till fettförbränning”

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…