Annons

Annons

Nutellarutor i långpanna

Lättbakat vetebröd i långpanna med underbar nutellafyllning. Värm nutellan lite i mikron så går det lättare att fördela den i kakan.

Dela
(1)

Nutellarutor i långpanna

35 bitar
125 g smör
1 dl vispgrädde
4 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
½ tsk salt
1 dl strösocker
13–14 dl vetemjöl

Fyllning
250 g nutella, rumsvarm
175 g hackad mandel
3/4 dl strösocker
100 g smör

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull, blanda i grädde och mjölk. Låt degspadet bli fingervarmt (37°). Smula sönder jästen i en bunke, tillsätt degspad, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och blank. Låt den jäsa övertäckt i bunken 30–40 min.

2. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Häll upp degen i långpannan. Tryck ut degen lätt med mjölade händer. Gör gropar i degen med fingrarna.

3. Fyllning: Fördela nutellan i groparna. Strö över mandel och socker, hyvla över smöret.

4. Låt jäsa till dubbel storlek på varmt ställe under bakduk 20–30 min.

5. Grädda i nedre delen av ugnen 20–30 min. Låt kakan kallna. Skär upp den i rutor.

 

Läs mer

Citrontoppade äppelrutor

Vaniljrutor med choklad

Daimrulle med rostad mandel

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…