Annons

Annons

Nu vill jag bara sväva fram i högklackat!

Dela
(0)

Rallystjärnan Tina Thörner har bytt ut kartan mot ett par högklackade dansskor. Som en av deltagarna i årets Let’s Dance får hon prova på något helt nytt – att sväva fram över dansgolvet och känna sig som en prinsessa.

Annons

 

– Jag är egentligen ganska manhaftig. Men nu gör jag allt för att ta fram mina kvinnliga sidor, berättar Tina i Hemmets Veckotidning nr 4.

 

Hon har en sprudlande personlighet och berättar öppenhjärtigt om sitt livs bergochdalbana. Motgångarna har varit många och två gånger har hon varit med om svåra bilkrascher.

Gilla Hemmets på Facebook

 

– Jag är en människa som älskar livet. Med den inställningen spelar det egentligen ingen roll vad som sker, säger Tina.

 

Hon växte upp med sin pappa och bror på en gård i Värmlandsnäs. Hennes mamma lämnade familjen när Tina var sju år.

– Det var en chock! Jag vaknade en morgon och då hade mamma bestämt sig för att dra. Idag har vi en superbra relation, men då kändes mammas svek som en enorm besvikelse. Jag fick börja laga mat, städa och ta ansvar för min egen skolgång.

 

Genom sin första kärlek hamnade hon i rallyvärlden.  Tina blev kartläsare och körde sina första tävlingar 1984. Något som hennes pappa ogillade starkt.

– Han var övertygad om att jag skulle dö i en rallybil och vi pratade inte  med varandra på fem år! berättar Tina.

 

Det var också nära att pappa fick rätt! Två gånger har Tina varit nära döden i svåra bilkrascher. Första gången var i Portugal 1990 när bilen fick vattenplaning, kanade över ett stup och sjönk till botten i en sjö.

– Vi har oväntade krafter inom oss! Just i den stunden under vattnet tänkte jag: Nej, pappa ska inte få rätt! Jag ska inte dö i en rallybil, jag har mycket kvar att göra. Till slut lyckades jag ta mig loss och komma upp till ytan igen.

Femton år senare var det nära ögat igen när Tina och föraren Colin McRae fick sladd i öken i 170 km/tim.

 

Tina berättar också om hur hon ofta förväxlas med sin namne – artisten Tina Turner! Båda är bosatta i Zürich och delar inte bara namn utan också möbelsmak…

 

Foto: Kurt Pettersson

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…